Voor wie buitengewoonfit wil zijn met veel thuis of kantoorwerk of na herstel van Covid-19 klachten.

Waarom sporten in de regen zo gezond is?

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 10:00

Komt het met bakken uit de hemel en is dat voor jou een reden om niet te gaan sporten? Is dat soms zelfs zo wanneer het motregent? We zeggen het niet graag, maar doen het toch: stom! Afgezien van dat je echt niet smelt van een beetje regen, is sporten in de buitenlucht hartstikke goed voor je - ook zonder stralende zon.

De temperatuur tijdens je workout is perfect

Natuurlijk, de eerste paar minuten zijn even bikkelen als je vanuit je droge warme huis de regen instapt, maar zodra je hartslag omhoog schiet en je lichaamstemperatuur een paar graden stijgt, kom je erachter hoe prettig en motiverend die verkoelende douche van Moeder Natuur is.

Je krijgt er heel veel energie van

Wil je je training in de buitenlucht overslaan omdat je niet zoveel energie hebt? Jammer, want door je in de regen in het zweet te werken krijg je juist meer energie. Weet je waar je wel moe van wordt? Thuisblijven en je workout omruilen voor een Netflix-uurtje. Bam.

Er zit extra veel zuurstof in de lucht

Niet alleen de regendruppels zelf, ook de dalende luchtdruk tijdens een regenbui kan dit verfrissende gevoel veroorzaken.

Je móét tijdens het sporten wel in beweging blijven

Stilstaan is geen optie, tenzij je graag pijlsnel afkoelt en een week lang spierpijn wilt hebben. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat je, op voorwaarde van een aantal factoren, door rennen in de regen minder nat wordt.

Je hebt het rijk voor je alleen

Waar je met fantastisch weer kans hebt om achter één of meerdere slakken te belanden, heb je nu alle ruimte voor jezelf. Lekker rustig. Er zijn altijd meer mensen die bij slecht weer binnen blijven dan fanatiekelingen die besluiten vol trots een regenbui te trotseren. Doe er je voordeel mee.

"Ga jij vanavond een blokje om?"

 

Bron: Men's Health 16-3-2021

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.